Uitleg bardienst NLTC

Uitleg bardienst NLTC

Zowel voor de bar als de keuken zijn de NOC NSF hygiƫnecode voor sportkantines van toepassing, de benodigde documenten zitten in de bardienstmap. Daarnaast kan er door de keuringsdienst van waren regelmatig gecontroleerd worden op algemene hygiƫne van zowel keuken als de bar dus het is zaak dat wij onze zaken op orde hebben binnen de club.

Hebt u bardienst dan graag extra aandacht voor de volgende punten ;

  • Plaats u paraaf op de lijst in de blauwe map, in deze map zit verder nog heel veel info zoals ledenlijst en een bardienstoverzicht.
  • CV kan worden aangedaan doormiddel van de gewenste temperatuur in te stellen met de pijl naar beneden of naar boven ( rechts van de drankenkast).
  • Als u bardienst heeft gaat u niet tennissen en laat de bar nooit onbeheerd achter.
  • Bediening van radio/tv kunt u nalezen op het document naast de radio.
  • Vul de spoelbak met schoon water en gooi er een klein beetje reinigingsmiddel in.
  • Controleer de koffiemachine of alles schoon is en er geen filter meer in zit.
  • Controleer en reinig het glaswerk en gebruik uitsluitend schone glazen.
  • Houd de bar tijdens de bardienst overzichtelijk, netjes en schoon.
  • Controleer of er schone hand- en theedoeken ophangen en anders vervangen door schone die in de la liggen in de keuken.
  • In de zomer de plantjes buiten water geven.
  • Na afloop CV weer terug zetten op 12 graden.
  • Was na afloop alle kopjes, schoteltjes, lepeltjes en andere afwas en plaats terug op de juiste plaats in de bar en keuken.
  • Het barblad en werkblad na afloop met schone vochtige doek reinigen.
  • Als u apparatuur (magnetron, tosti-apparaat) gebruikt hebt, laat dit dan schoon achter.
  • Gemorste vloeistof en kruimeltjes opruimen, gemorste vloeistoffen op de vloer kunnen gereinigd worden met een dweil.
  • Tijdens de competitie periode dienen de teams zelf het gebruikte keukengerei, borden, schalen, enz. schoon te maken en op te ruimen.
  • Bij activiteiten kan de gasverwarming buiten aangezet worden, aan het einde zorgen dat alles weer dicht staat !
  • Tijdens de zomermaanden de banken buiten voorzien van kussens die in de hal liggen.
  • Bij het gebruik van de frituur geen dozen met hapjes leeg gooien in de frituur maar alleen de hapjes zonder alle kruimels in deze dozen.
  • Tijdens en aan het eind van de bardienst de koelingen van flessen frisdrank, bier aanvullen.
  • Controleer en desnoods aanvullen van de fusten in de koeling onder de bar (staan altijd 2 extra fusten in de koeling, 2 Jupiler en 2 Leffe). Lege fusten in de portocabine brengen (sleutel hangt naast de deur in de voorraad ruimte)
  • Het opbergen van de lege flesjes fris (gesorteerd s.v.p.) en bier dienen in de kratten gezet te worden in de keuken, dus geen lege flesjes op een volle krat droppen. Indien de krat vol is met lege flessen deze graag in de portocabine brengen en een lege krat terug plaatsen die onder de bar staan.
  • Na het gebruik van de frituur de omliggende apparatuur schoon maken.
  • De spoelbak na afloop leeg laten lopen.
  • Om de afvoer onder de biertap schoon te houden graag bij einde bardienst halve liter kokend water over de lekbak uitgieten en reinigen.
  • Controleer na de laatste dienst of alle verlichtingen en geluidsapparatuur uit zijn.
  • Oud papier moet in de container gegooid worden die buiten staat.
  • Aan het einde van de bardienst tafels en stoelen weer netjes op zijn plaats terug zetten en met een vochtige doek de tafels afdoen indien nodig.
  • Tijdens de zomermaanden aan het einde van de dienst de kussens van de banken buiten weer opbergen.
  • Checken of alle prullenbakken (binnen en buiten) niet overvol zitten en asbakken leeg maken en indien nodig afwassen.
  • Ivm corona  volg de instructies die via onze website en direct mail naar u worden gezonden.
  • Bij voorbaat dank voor je medewerking en wensen je veel plezier en succes toe tijdens de bardienst !!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 184 682 991

Adres

Vletstraat 9
2957 GH Nieuw Lekkerland

KVK-nummer

40321479