Kerstlunch senioren 2018

27 december 2018


  
                                              Kerstlunch senioren 2018
 
Op vrijdag 21 december was het weer zover, er werd weer enorm genoten van de kerstlunch voor de senioren die regelmatig op maandag- en/of vrijdagochtend present zijn om een balletje te slaan.
 
Het clubhuis was weer helemaal in kerstsfeer met de grote kerstboom in de hoek en de mooie kerststukjes op de tafels en op de bar, weer gemaakt door Hannie de Bode.
 
Het was al voor de 15e keer, Wim de Ruiter had een lijst van 34 deelnemers samengesteld en Jan Vink had ook deze keer weer een prachtig menu voor ons in petto.
 
Vroeg in de ochtend waren o.a. Cor Visser, Jan en Hannie al in de keuken bezig met alle voorbereidingen voor de maaltijd, en dat was hard werken om zo’n grote groep te voorzien van alles wat Jan bedacht had.
 
Om half elf was door nog meer vrijwilligers, het clubhuis ingericht met de tafels van buiten en binnen en daarop de rode tafelkleden, borden, bestek en glazen.
 
De voor-, hoofd-, en nagerechten werden alle gepresenteerd met een speciale wijn.
Bij binnenkomst kreeg iedereen een glas warm gekruide appelsap met likeur aangeboden door Wil. Een heerlijke combinatie, dat bleek wel uit het feit dat een aantal mensen hun glas nogmaals kwam bijvullen.
 
Buiten was Jo Berends inmiddels bezig om prachtige stukken verse zalm te roken in zijn rookoven voor het hoofdgerecht.
 
Om één uur was het tijd om aan tafel te gaan. Wim sprak ons toe. Er werd nog even stilgestaan bij het lief en leed van het afgelopen jaar. Het plotseling overlijden van Piet Zanen,  op 18 februari, heeft veel indruk gemaakt op vrijwel alle leden. Hij werd slechts 69 jaar. Er werd een minuut stilte in acht genomen tevens  i.v.m. het overlijden van onze oud-penningmeester en ere-lid  Aad Graafland die op zondag 16 december is overleden op 90-jarige leeftijd.
 
Het voorgerecht, avacado met gerookte kip werd geserveerd met daarbij witte wijn. Het was een mooie combinatie opgemaakt met o.a. een plakje stervrucht. 
 
Het hoofdgerecht was de versgerookte zalm, daarbij diverse soorten groente, aardappeltjes en een glas rode wijn. De zalm smaakte geweldig.
 
Voordat het nagerecht werd geserveerd kregen we een demonstratie van Ruud Boele. Hij liet zien hoe je de fles mousserende wijn, die we inmmiddels op tafel hadden gekregen, geopend moest worden. Dat lukte uitstekend. Dit gerecht bestond uit ijs met chocolade en advocaat.
 
Allemaal hebben we weer genoten van de gezellige middag en het lekkere eten. Na afloop werd er door iedereen een handje meegeholpen om alles weer netjes op te ruimen.
 
Ik hoop dat volgend jaar iedereen weer regelmatig van de partij zal kunnen zijn op onze gezellige tennis-ochtenden.
Wil Schut
 
 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 184 682 991

Address

Vletstraat 9
2957 GH Nieuw Lekkerland