Bericht aan en/of van de gemeente Molenlanden (1)

Van: Willem Prins <[email protected]>
Verzonden: dinsdag 26 mei 2020 15:25
Aan: Gerold den Haan | Molenlanden <[email protected]>
Onderwerp: TENNIS EN CORONA

Nieuw Lekkerland, 26-05-2020.  

Beste Gerold de Haan,

De tennisvereniging is weer actief. Wij houden ons netjes aan de voorschriften.

Buitensporten is, zoals nu bekend is gemaakt, een veel kleiner risico voor besmetting met het COVID-19 virus dan binnensporten. Tennis is geen contactsport dus is dit zeker voor de tennissport het geval.

Leden reserveren de baan digitaal vanuit huis voordat ze naar de tennis komen. Hierdoor zijn er niet te veel leden tegelijk op de club. Alle namen worden in het systeem vermeld en zijn dus bekend. De voorgeschreven hygiënische maatregelen worden door de leden opgevolgd. Er zijn maximaal 20 tennissers op onze 5 banen tegelijkertijd actief. Er mogen van de KNLTB voorlopig geen open wedstrijden worden georganiseerd, dus komen er geen mensen van buitenaf op ons park.

We vernamen dat de horeca in onze regio per 1 juni opengaat. De NLTC heeft een vergunning dus is het logisch, en te verwachten, dat wij ook beperkt open mogen gaan. Op ons terras is er voldoende ruimte om 1,50 meter afstand te bewaren. Daarbij zijn er nooit meer dan 30 mensen aanwezig. Ik heb het Protocol Horeca bestudeerd (zie bijlage) en we voldoen ruimschoots aan alle voorwaarden.

Aanvullend wil ik benadrukken dat onze faciliteiten in principe alleen open staan voor leden, wij verkopen alleen consumpties aan de tennissers en zijn dus geen concurrent voor de openbare horeca. Onze leden worden permanent op de hoogte gehouden over de Corona protocollen. Indien iemand verkouden is etc. komt hij niet naar de vereniging. We adviseren onze leden om zich, bij twijfel, te laten testen. Dit is nu voor iedereen mogelijk via de GGD.

Met het bovenstaande in aanmerking genomen gaan we er van uit dat de gemeente geen bezwaar heeft dat we op 1 juni onze clubfaciliteiten openstellen. Het Protocol Heropening Horeca zullen wij daarbij uiteraard opvolgen.

Mochten er nog aanvullende voorwaarden of bezwaren zijn van de kant van de gemeente dan vernemen wij gaarne.

Ik spreek de wens uit op een gezonde toekomst. De NLTC wil daar graag aan bijdragen.

Bewegen is het nieuwe normaal.

Sportieve groet en bedankt voor de medewerking,

Wim Prins,

Voorzitter NLTC.

                                      ----------------000000000000------------------

Van: Gerold den Haan | Molenlanden <[email protected]>
Verzonden: woensdag 27 mei 2020 10:08
Aan: Willem Prins <[email protected]>
Onderwerp: RE: TENNIS EN CORONA

Beste heer Prins,  

Goed om te zien dat het allemaal redelijk soepel verloopt.
Op die manier kan de sportende NLTC-er weer op het sportpark in Nieuw-Lekkerland terecht. Dat zal veel mensen goed doen.
Ook mooi om te lezen dat er zeer serieus wordt ingesprongen op de maatregelen die nog steeds van kracht zijn.  

Ik had gehoopt ook nu een mooie reactie te kunnen geven als het gaat om het gebruik van de terrassen.
Helaas kan/mag dat nog niet. Het is de vraag hoe de Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid dit gaat verwoorden in de noodverordening die begin volgende week eerst pas zal worden vastgesteld en gepubliceerd.
Centrale vraag daarbij zal zijn (schat ik in): vallen de terrassen van de sportclubs onder hetzelfde stramien als de terrassen van commerciële aanbieders zoals bij restaurants en cafe’s?
Op dit moment kan ik wat dit punt betreft het niet mooier maken.  

Bedankt voor het bericht.

Met vriendelijke groet

Gerold den Haan.

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 184 682 991

Address

Vletstraat 9
2957 GH Nieuw Lekkerland